top of page

Byggdes Rom på en dag?

Uppdaterat: 8 okt. 2021

🧭Det kommer inte som en överraskning för dig att förändring tar tid. ⏳
Kanske skulle det aldrig bli av om du visste vilken tid det tar och vilka processer som startar, mänskliga, kulturella och strukturella.


En omformande och rejäl förändring tar minst två år att genomföra och ytterligare tid för att förstärka och justera. Nya arbetssätt, nya system och utvecklad kompetens. Omarbetad affärsplan och så vidare.


Allt börjar med att skissa en framtidsbild, en ritning, grunda och lägga första byggstenen. Samtala, berätta och dela med dig.


Förändringsresor är aldrig linjära utan processliknande och innehåller loopar. De som har varit framgångsrika innehåller mycket kunskap och delaktighet från de människor som berörts.


Några steg i planeringen för ditt förändringsarbete kommer här:


🔮Spaningar och analys av omvärlden och vad som händer i sakområdet, verksamhetsutveckling och teknikutveckling. Teser om ledarskap och medarbetarskap.

🚀En vision och önskemål vart vi ska och vad vi ska kunna erbjuda framåt!

🖼Visualiserat det i text och med fördel i bild.

📊Kunskapsinhämtning om framtidens arbetsplats och arbetsmiljö.

🔎Identifierat vilka arbetsuppgifter vi ska göra och vilka som inte längre fyller någon funktion.

🧬Översätt det i vilka kompetenser behöver vi utveckla, bibehålla och avveckla.

👇

Och det viktiga kommunicera, involvera, genomföra, justera och gå framåt! Backa och ta om! Ibland har skottkärran vält. Då är det bara att plocka upp igen och ladda om. Lärdomar på vägen. Ja visst, varje förändringsresa har sin unika omständighet.7 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Inlägg: Blog2_Post
bottom of page