top of page

Stod du på huvudet vid första försöket?


Har du försökt att stå på huvudet och klarat det vid första försöket? Jag har försökt och misslyckats. Jag provade att stå på huvudet i ett enda svep. Och ramlade. Osäkerhet som infinner sig och – jag kommer aldrig att klara det? Jag började prata med andra hur de hade gjort. Gick på en yogaklass. Vägledning.

Det var först när jag förstod att jag skulle dela upp positionen i små steg och moment som det gick bättre. Träna balans, armstyrka och mage och först med stöd av en vägg. Öva, öva och försöka igen! Lära av bakslagen och analysera vad som skulle kunna få mig att knäcka koden och nå mitt mål.

Att analyser, prata om bakslagen med professionella blev ett sätt att lära mig och förstå vad jag skulle utveckla och förbättra. Hejarop och stöd på vägen som kunde hjälpa mig ta näst steg. Testa och justera.

En betydelsefull del var miljön som jag fick träna i – tillåtande och utforskande. Alla misslyckanden ses som möjlighet till lärande!


- Hur gör du när du planerar för att nå ett nytt mål?

- Vilken arbetsmiljö finns i din organisation för att skapa förutsättningar för ett bra förändringsarbete?

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Inlägg: Blog2_Post
bottom of page