top of page

Utmanar du dig själv?


I helgen var vi hos goda vänner som hade VR- glasögon. Vi skulle alla pröva dem även jag och det var ett delmoment i en tävling. Till saken hör att jag är riktigt höjdrädd och undviker att åka upp högt i torn och gå allt för nära stup, frivilligt.

Den virtuella miljö, animerad, innebar att åka upp med hissen i en skyskrapa och gå ut på en planka! Högst poäng till den som kom längst ut på plankan.

Alla som har prövat VR glasögon känner till hur verkligt det ser ut och upplevelsen är konkret och kännbar. Min hjärna och kropp reagerade som om jag stod på plankan på riktigt! Ökad hjärtfrekvens och svettig handflata. Min motivation att kliva ut ur hissen högt upp i skyskrapan var obefintlig. Logiskt försökte jag övertala mig att det var overkligt och att fötterna stod fast förankrade på gräsmattan. Nix, noll motiverad att ta klivet!

Efteråt kom jag på att jag kunde ju ha blundat och bara gått rakt fram, för att få poäng i tävlingen – men som sagt en del av hjärnan, vägrade. Och oviktigt att vinna poängen.


När du gör något som är utmanade hur vill du ha stöd för att klara utmaningen.?#ledarutveckling #personligutveckling #förändringsledning #motivation

1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Inlägg: Blog2_Post
bottom of page